Aktuální piva

 




PÍSECKÝ LEŽÁK

Je spodně kvašený ležák plzeňského typu, vařený z několika druhů ječných sladů, mezi nimiž je hlavním slad českého (plzeňského) typu, a je chmelen dvěma druhy žateckých chmelů. Vyznačuje se plnou chutí s dobrým řízem, výbornou hustou pěnou a chmelovou vůní. Hořkost je výrazná, nikoli však drsná, která jemně, ale důrazně pobídne k dalšímu napití. Náš Písecký ležák má cca 4,5 % objemových alkoholu se stupňovitostí v rozmezí 11,5 až 11,8 % hm. EPM.




VÍDEŇSKÝ LEŽÁK

Je vyroben z několika druhů ječných sladů, z nichž tvoří více než 50 % slad vídeňského typu, což mu dává zcela unikátní jantarovou barvu resp. barvu tmavé mědi. Jeho chuť je plná, říz silný, vůně více sladová a méně chmelová než u Píseckého ležáku, až s nepatrným oříškovým náběhem. Pěna je hustá, smetanová, s dlouhou výdrží. Hořkost je jemná, ale znatelná, neulpívá na kořeni jazyka. Náš Vídeňský ležák je komplexní velmi dobře pitelné pivo s obsahem alkoholu cca 4,6 % objemových se stupňovitostí v rozmezí 11,5 až 11,8 % hm. EPM.




PÍSECKÝ FLORIÁN

Je naše světlé spodně kvašené pivo plzeňského typu, třikrát chmelené žateckým chmelem Premiant, jenž mu dává nezaměnitelné chmelové aroma, které jistě osloví mnoho milovníků zlatavého moku. Náš Písecký Florián má cca 4,2 % objemových alkoholu se stupňovitostí 10,7 % hm. EPM.




PÍSECKÝ WITBIER

Je typově zástupcem belgického pivního stylu z oblasti Hoegaardnu, jehož historie je delší než 400 let, tedy více než dvojnásobně překračuje historii českého ležáku. Toto světlé svrchně kvašené pšeničné pivo je kořeněné pomerančovou kůrou, koriandrem, badiánem, hřebíčkem a skořicí. Náš PÍSECKÝ WITBIER má cca 5,2 % objemových alkoholu se stupňovitostí 13,2 % hm. EPM.




PÍSECKÝ STOUT

Toto svrchně kvašené tmavé pivo má své kořeny v 18. století ve Velké Británii. Vyznačuje se neprostupně tmavou barvou s hustě krémovou pěnou. Díky praženému sladu, který je do piva přidáván ucítíte neodmyslitelné pražené tóny, což je pro tento pivní styl typické. Náš Stout má 5,9 % objemových alkoholu se stupňovitostí 14 % hm. EPM." Písecký Stout

Close

Pokračováním v používání tohoto webu souhlasíte s používáním souborů cookie. více informací

Nastavení cookies na tomto webu je nastaveno tak, aby "umožnilo cookies", poskytnout vám nejlepší stránku pro prohlížení. Pokud budete pokračovat v používání tohoto webu bez změn nastavení souborů cookie nebo klepnutím na tlačítko "Přijmout" níže, souhlasíte s tím.

Zavřít